Witam ,otóż mam problem przy swojej octavi 1.6 sr ,otóż podczas odpalenia silnika są obroty normalne (ssanie),a gdy spadną na te 700 to co chwilę skaczą na 800/900 ,po prostu taka nie równa praca silnika ,proszę o poradę
Nie podpinałem vaga ,tylko ,że raz miałem taka akcję ,że przez przypadek urwał mi się wężyk od serwa i nie równo chodził silnik ,i oczywiście brak hamulców ,ale zaraz doszedłem , a teraz dziwna sprawa z tym jest ,spalanie jak na razie jest ok i moc silnik ma tylko te obroty ,jakieś propozycje ?
Podepnę się pod temat. Występuję falowanie obrotów na lpg i na pb. Na pb mniej zauważalne. Dodatkowym objawem jest jakby samochód się dusił, brakuje mu mocy, nie wchodzi na obroty powyżej 3500 . Od dołu ciągnie dosyć żwawo. Zapala mi się kontrolka check-engine. W Vag-u wyskakuje mi błąd 17536. Świece i cewki raczej odpadają ponieważ samochód nie szarpie i nie klekocze jakby pracował na 3 cylindrach. Z tego co już zrobiłem to przeczyściłem, przemyłem przepływomierz. Czy przepływomierz do wymiany?? Macie jakąś rade?? Dodam że po przemyciu jak na razie check-engine się nie zapala. Moje auto to 1.8t rs AUQ
czyli przepływomierz już "zregenrowałeś" - więc teraz jeździsz i sprawdzasz czy się błąd pojawi
w międzyczasie sprawdź w blokach pomiarowych czy przepływ powietrza jest mierzony - musi reagować na zasysanie powietrza przy przegazowaniu np.
a ewentualne inne problemy to tak jak rosstech podaje - sonda lambda
Byłem u znajomego i mi podpioł kompa i nic nie pokazało ,mówił ,ze przepustnica dobra itp ,a to się dzieje przeważnie jak silnik jest niedogrzany ,bo robię nie duże odc trasy 12 km max ,co proponujecie ?
zibi21 mam ten sam silnik.
Ktoś kiedyś wcześniej wymienił w moim aucie przepustnicę na nieoryginalną. Zmieniłem na oryginalną regenerowaną i problemów z obrotami, falowaniem czy uruchamianiem nie nam żadnych.
Niech w miarę dobry mechanik sprawdzi Ci przepustnicę.
Gdzieś wyczytałem, że nawet oryginalne kończą swój żywot po 150-180 tys przebiegu, gdyż szczotki w prowadnicy (potencjometrze) się wycierają.
Na początek walki z obrotami niech ktoś zrobi Ci adaptację przepustnicy. Zobaczysz, czy jest różnica.
It's nice to be important but more important is to be nice
podpinam sie pod temat
mam podobny problem
auto z 2008 przebieg 72,5 tys km
silnik BFQ z gazem
przy dojeżdżaniu np do świateł noga z gazu i na hamulec obroty w góre na 2-3 sekundy i opadaja do 800-750
silnik zagrzany
ASO swtwierdziło ze czujnik płynu wspomagania do wymiany bo nie dziala dobrze i przy ruchu kierownicy cos źle dziala
zamówili juz czujnik jutro ma byc wymiana
ale z tego co czytam tu na forum kazdy przy takich objawach sugeruje przepustnice ewentualnie czujnik sprzegła
pytanie czy aso nie kręci - bo jak mi wymienia czujnik wspomagania i to nie pomoże to po co mam płacić za czujnik
bo tym sposobem to mozna sporo czesci wymienic
Komentarz